Infinix GTBOOK: Laptop Gaming Terbaru yang Bikin Ketagihan!

Infinix, baru-baru ini melancarkan produk terbaru dari lini Infinix GT Verse, iaitu Infinix GTBOOK, sebagai laptop gaming pertamanya di Indonesia. Laptop ini akan mula tersedia di pasaran pada 7 Julai 2024. Pelancaran produk baru ini menyusul pelancaran telefon gaming Infinix GT 20 Pro bulan lalu yang mendapat sambutan hangat dari peminat telefon gaming.

“Ini adalah pencapaian baru bagi Infinix dengan GTBOOK sebagai laptop gaming pertama yang dilancarkan di Indonesia. Kami sangat bersemangat kerana kini pengalaman Gaming Beast Hype Abis kami dapat dirasai tidak hanya dalam permainan mudah alih, tetapi juga dalam laptop gaming,” kata Head of Marketing Infinix Indonesia, Sergio Ticoalu, dalam kenyataannya pada hari Khamis.

Laptop Infinix GTBOOK menawarkan spesifikasi dan ciri-ciri unggulan seperti NVIDIA GeForce RTX, prosesor Intel Core, RAM 16GB LPDDR5X, dan SSD 512GB. Terdapat dua varian prosesor yang ditawarkan, iaitu GTBOOK i9 dengan prosesor Intel Core i9 terkini, dan GTBOOK i5 dengan prosesor Intel Core i5.

GTBOOK i9 dilengkapi dengan prosesor Intel Core i9 generasi ke-13 yang menawarkan pengalaman komputasi canggih dengan 14 core dan 20 thread, serta frekuensi turbo maksimum hingga 5.4GHz. Sementara itu, GTBOOK i9 menggunakan NVIDIA GeForce RTX 4060 dengan VRAM GDDR6 8GB untuk grafik yang lancar dan visual yang tajam.

Sementara GTBOOK i5 ditenagai oleh prosesor Intel Core i5 dengan pengolahan grafis NVIDIA GeForce RTX 3050. Kombinasi hardware ini memastikan pengalaman gaming yang memuaskan bagi pengguna.